NOPSA-hankkeessa tapahtuu!

Off

NOPSA – nopea ammatillinen väylä työelämään ylitti uutiskynnyksen, kun Turun Sanomat uutisoi hankkeesta tiistaina 22.1.2019. Jutussa kerrotaan, kuinka toisen asteen ammatilliset oppilaitokset ja korkeakoulut tekevät yhteistyötä saadakseen yhä useamman ammatillisen tutkinnon suorittaneen jatkamaan opintojaan ammattikorkeakoulussa. Nyt joka kolmannes AMK:hon päässeistä on pelkän ammatillisen tutkinnon suorittaneita, ja heidän määräänsä halutaan kasvattaa 50 prosenttiin. NOPSA-hanke on tarttunut tähän haasteeseen ja tarjonnut tuleville AMK-opiskelijoille esimerkiksi johdatuskurssin tekniikan ammattikorkeakouluopintoihin sekä kielten ja matematiikan kursseja, jotka parantavat nuoren mahdollisuuksia jatko-opintoihin. Turun Sanomien tilaajat voivat lukea uutisen osoitteesta https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/4450855/Tieta+amiksesta+korkeakouluun+helpotetaan+EUrahalla++vahintaan+puolet+nuorista+aikuisista+haluttaisiin+jatkoopintoihin

Tiistaina 22.1. kuvattiin myös NOPSA-hankkeen valtakunnallisesti levitettävän loppujulkaisun videoita Turun ammattikorkeakoulun ja Turun Koneteknologiakeskuksen tiloissa. Kuvausryhmä sai ihmetellä muun muassa hitsausrobotin työtä.

NOPSA-hankkeen loppuseminaareja järjestetään kaksi. Varsinais-Suomen levitystilaisuus pidetään 20.3. klo 11.30–15 Laivahostel Boressa. Ilmoittaudu mukaan osoitteessa https://urly.fi/17eX mahdollisimman pian. Valtakunnallinen loppuseminaari on 4.4. klo 9.00–15.45 Tampereella Scandic Koskipuistossa, ja siihen voit ilmoittautua 18.3. mennessä osoitteessa https://bit.ly/2rJPCAI. Tarkemman ohjelman löydät osoitteesta https://www.hamk.fi/projektit/nopsa-nopea-ammatillinen-vayla-tyoelamaan/ Tervetuloa kuulemaan hankkeen tuloksista paikan päälle!

NOPSA-hankkeella haetaan ratkaisua ammatillisesta koulutuksesta jatko-opintoihin siirtymisen sujuvoittamiseen ja työelämään johtavan opintopolun nopeuttamiseen. Hankkeen toiminta-aika on 1.10.2016 – 31.7.2019, ja se on Euroopan sosiaalirahaston, Pohjois-Pohjanmaan Ely-keskuksen ja toteuttajaorganisaatioiden (ammattikorkeakoulut Centria, HAMK, SAMK, TAMK, TuAMK sekä ammatilliset oppilaitokset Amisto, Tredu, Turun ammatti-instituutti ja WinNova) rahoittama.