Podcastien maailma

Podcastien maailma

Kurssi oli ennen nimeltään Kuunnelma-kurssi, tämän jälkeen Ääninäytteleminen ja nykyään Podcast-kurssi. Nimeä ja sisältöä on pitänyt muuttaa aina välillä, jotta koulu olisi ajan hermolla. Idea on kuitenkin ollut sama eli äänen käyttäminen medioissa.

Aloitimme yhteistyön ja kurssin internetvaikutttajien taustayritys Asennemedian kanssa. Yritys oi heti mukana innolla. Halusin myös Turun yliopiston puheviestinnän laitoksen kanssa yhteistyön mutta yhteistyö takkuilli jo heti alkumetreillä. Jos saatiin yhteinen kokouspäivä sovittua, niin sopivia päiviä yhteiseen oppimishetkiin opiskelijoiden kansa ei löytynyt. Yhtenä syynä on sekä lukion että yliopiston joustamaton oppimisaikataulu.

Asennemedia oli heti alkuun erittäin innostava yhteistyökumppani, jonka esitys podcasteista teki syvän vaikutuksen opiskelijoihin. Tämän jälkeen yhteistyö kuihtui, koska yritykseltä ei enää vastattu s-posteihin. Mutta tämä ei haitannut opiskelijoiden tahtia. Vaikka kurssi vedettiin etänä, opiskelijat löysivät hyvät kanavat, joilla pystyi suunnittelemaan ja äänittämään harjoituksia vaikka opiskelijat olivat toisistaan erillään.

Tässä vielä kaikkien podcastien linkit:

Filmi rullaa-podcast https://youtu.be/JLJFjfBlPfw

Kuolema on kuin suklaarasia-podcast https://youtu.be/_gDqwUf4pdo

Live love leipä-podcast https://youtu.be/kFTcQSsVaqg

Perhe on pahin-podcast https://youtu.be/gel4yI-nlHM

Rock sessio-podcast https://youtu.be/2Xa8iTDr_mg

Sivistyksen sylissä-podcast https://youtu.be/97S53KZ_GYQ

Valituspäiväkirja-podcast https://youtu.be/Cnxeb8A19Ww

Mattus Alsi

Turun klassillinen lukio

Comments are closed.