Vaasassa lukiolaiset mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa ilmastokonferenssia Vaasan yliopistossa

Vaasassa lukiolaiset mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa ilmastokonferenssia Vaasan yliopistossa

Vaasan yliopistolla järjestettiin 26.—28.9.2019 Climate Change Conference & Networking Forum, joka on vapaasti suomennettuna ilmastonmuutoskonferenssi ja verkostoitumisfoorumi. Olimme mukana suunnittelemassa tapahtumaa yhdessä Vaasan yliopiston VEBIC:n eli Vaasa Energy Business Innovation Centren ja Vaasan kaupungin kulttuuritoimen sekä Wasa Wildlife tukiyhdistys ry:n kanssa. Aktiivinen suunnittelu aloitettiin jo keväällä ja tapasimme verkoston toimijoita niin meidän omalla koululla kuin Vaasan yliopistossa.

Suunnittelutapaaminen Vaasan lyseon lukiossa.

Konferenssin osana toteutimme interaktiivisen tilan, jossa osallistuimme tapahtuman dokumentointiin, järjestimme taidenäyttelyn ja pidimme osallistavaa ständiä. Tavoitteena oli haastaa yritysten ja tiedemaailman edustajia tekemään henkilökohtaisia ekotekoja ilmastonmuutoksen estämiseksi. Konferenssin näkökulmana oli nostaa esille, miten tieteen ja teknologian avulla on haettu ratkaisuja ilmastonmuutokseen. Lisäksi osallistuimme konferenssin luennoille ja paneelikeskusteluun. Yhteistyö opetti verkostoissa toimimista ja projektinhallintaa sekä englannin kieltä. Seminaarin luennot ja paneelikeskustelut olivat tarjolla kaikille lukiolaisille osana Lukion työelämäkumppanit -luentosarjaa.

Interaktiivinen tila, jossa mukana myös Vaasam lyseon lukion opiskelijoiden ständi.

Kaiken kaikkiaan tapahtuma keräsi ihmisiä ympäri maailman, jotka olivat saapuneet Vaasaan tutustuakseen toisiinsa, jakaakseen kokemuksiaan ja näkemyksiään sekä vain kokemuksen vuoksi. Oli mukavaa, että tapahtumaan osallistui ihmisiä. Sen järjestäminen opetti paljon suunnittelusta, esimerkiksi aikatauluttamisesta ja sen tärkeydestä. Myös kielitaito karttui ja rohkaistui, sillä tapahtuman kuluessa tuli kohdattua monenlaisia ihmisiä. Perjantai-iltana pidetyistä puheista ja paneelikeskustelusta jäi käteen myös monia ilmastoon ja etenkin kiertotalouteen liittyviä asioita, kuten esimerkiksi mitä kiertotalous oikeastaan edes on.

Paneelikeskustelussa mukana Vaasan lyseon lukion opiskelija Frans Koivula kertomassa Unesco-killan toiminnasta.

Teksti: Iida Munkki

Kuvat: Mika Jokiaho

Comments are closed.