PäiväJohtajanaTET:ssä Vaasan ammattikorkeakoulussa VAMK:ssa

PäiväJohtajanaTET:ssä Vaasan ammattikorkeakoulussa VAMK:ssa

PäiväJohtajanaTET oli yksi Vaasan lyseon lukiossa tarjolla olleista teemateteistä, joihin oli mahdollista osallistua koulun perinteisenä taksvärkkipäivänä 1.11.2019. Kuulin kampanjasta opettajalta ja päätin ilmoittautua netissä täytettävällä lomakkeella. Toiveita johtajasta sai tehdä, mutta järjestäjät tekivät valinnat. Myöhemmin minulle ilmoitettiin valittu johtaja ja sain hänen yhteystietonsa. Lähetin viestin ja sovimme, milloin päivä järjestettäisiin. Varsinainen PäiväJohjajanaTET alkoi kahdeksalta Vaasan Ammattikorkeakoulun aulassa, jossa tapasin Tauno Kekäleen. Hän on rehtori ja toimitusjohtaja. Päivän aikana pääsin esimerkiksi esittelykierrokselle kouluun ja edu+job-messujen suunnittelukokoukseen syömään aamupalaa eli seurasin rehtorin arkea.

Päivä oli hyödyllinen, koska pääsin tutustumaan johtajan arkeen, sain uutta tietoa ja erilaisia näkökulmia myös omaan opiskeluun. Kekäle oli aikaisemmin opettanut tuotantotaloutta yliopistossa. Johtajiin tutustuminen on myös verkostoitumista, josta on aina hyötyä.

Opin johtajan työstä, verkostojen ja vuorovaikutuksen tärkeyden. Rehtori joutuu ratkomaan paljon erilaisia ongelmia työssään eri ihmisten kanssa.

Nuorkauppakamari järjestää Päivä Johtajana tapahtuman joka vuosi. Tänä vuonna ilmoittautuneita nuoria oli Pohjanmaan alueella 69 ja johtajia 56, eli mukaan pääseminen on helppoa. Vaasan lyseon lukiossa PäiväJohtajanaTET oli oksi taksvärkkipäivänä tarjolla olleista vaihtoehdoista osallistua yrityksissä ja korkeakouluissa järjestettyihin TET:hin.

Teksti ja kuva: Eemeli Uunila

Comments are closed.