”Tämä on sitä reaalimaailmaa”

 

Turun Klassillisen lukion Median maailma 2 –kurssin opiskelijat tekivät yhteistyötä Turku Touring –pyöräilyn kanssa. Suunnittelimme ja teimme elokuiselle pyöräilytapahtumalle kaksi eri mainoskampanjaa. Opettajamme oli hankkinut mielenkiintoisen yhteistyökumppanin ja LukioTEKO-hankkeen kautta teimme ihan oikean mainoskampanjan, joka julkaistaan sekä lehdessä, radiossa, sosiaalisessa mediassa että promotapahtumana.

Työnteko tuli tutuksi tapaamalla asiakkaan, jolta saimme tarkat ohjeistukset. Aluksi pidimme aivoriihen, jossa kirjoitimme kaikki mahdolliset ideat ylös ja lopulta valitsimme niistä parhaat. Tämän jälkeen lähdimme suunnittelemaan ja toteuttamaan mainoskampanjaa. Projektin realistisuuden tajusi viimeistään silloin, kun kysyimme Turun kaupungilta logon vaakunan paikan siirtämisestä ja vastaukseksi saimme tiukan NO!:n. Ja he kuulemma todella tarkoittivat EI.

Vaikka projektin aloittaminen oli haastavaa, lopputuloksen näkemisestä tuli mahtava fiilis. Kurssilta muistamme hauskat kuvauspäivät, sadat teksti- ja sähköpostiviestit sekä ensimmäisen tapaamisen asiakkaan kanssa. Opettajamme teki meille Wilmaan oman keskustelupalstan, jossa oli kurssin lopussa huimat 45 viestiä.