NUOTTA – Nuoria osaajia työvoimaa tarvitseville aloille

Hanke edistää maahanmuuttajataustaisten ja muiden aliedustettuihin ryhmiin kuuluvien nuorten, kuten esimerkiksi romaninuorten, hakeutumista työvoimaa tarvitsevien alojen ammatillisiin opintoihin (sosiaali- ja terveysala, kotityö- ja puhdistusala, hotelli- ravintola- ja cateringala sekä luonnonvara-ala). Sen päätavoitteena on koulutus- ja työelämäorganisaatioiden yhteistyöllä kehittää malleja, käytäntöjä ja materiaaleja, joiden avulla luodaan kohderyhmään kuuluville nuorille toimiva, tehokas ja riittävän nopea väylä hakeutua ja päästä koulutukseen, edetä opinnoissa ja hankkia riittävä ammattitaito työelämään siirtymistä varten.

Hankkeen varsinaisena kohderyhmänä ovat nuoret, peruskouluiän ohittaneet maahanmuuttajat ja muut koulutuksessa aliedustetut ryhmät kuten romaninuoret, sekä koulutus- ja työelämäorganisaatiot ja niiden henkilöstö.

Hankkeen toteuttavat

  • Turun kaupungin sivistystoimiala, ammatillinen ja aikuiskoulutus sekä projektitoimisto
  • Peimarin koulutuskuntayhtymä
  • Raision seudun koulutuskuntayhtymä
  • Salon seudun koulutuskuntayhtymä

Hankkeen toteutusaika on 1.2.2017 – 30.6.2019. Hanke on Euroopan sosiaalirahaston, Keski-Suomen ELY-keskuksen sekä toteuttajaorganisaatioidensa rahoittama.

 

Webinaari: Miten tuen ja ohjaan romaniopiskelijaa koulutuspolulla?

Katso tallenne tästä.

 

Lisätietoja:
Projektikoordinaattori Jasmin Al Kurdi
Turun kaupungin sivistystoimiala
puh. 040 169 9332
jasmin.alkurdi@turku.fi