Virtuaalista ja lisättyä todellisuutta Turussa

Virtuaalista ja lisättyä todellisuutta Turussa

Kerttulin lukiossa tehtiin uusi kurssi, jossa opiskeltiin niin virtuaalista kuin lisättyä todellisuutta. Kurssi lähti käyntiin AR-kävelyllä, jossa tutustuttiin Aurajoen ympäristöön puhelimen AR-applikaation Åpin kanssa. Kävely oli hyvä aloitus kurssille ja opiskelijat saivat uudella tavalla lisätietoa Turun historiasta.

 

Tämän jälkeen pääsimme tutustumaan Turun yliopiston Mixed reality-kurssille, jossa oli niin teoriaa kuin käytännöllisiä tehtäviä aiheesta. Kurssilla olevien tutoriaalien ansiosta, opiskelijat pääsivät tekemään omaan puhelimeen AR applikaation Unityn avulla. Opiskelijat pääsivät myös tutustumaan yliopisto-opiskelijoiden lopputöiden esittelyyn. Esittelyt olivat hyvin erilaisia, joten lukio-opiskelijat pääsivät näkemään kaikennäköisiä VR ja AR sovelluksia. Kerttulilaiset kokivat tämän hyvin antoisaksi.

 

Kerttulin lukiolla on myös VR-lasit, jonka avulla opiskelijat pääsivät kokeilemaan niin pelejä kuin muita VR-ohjelmistoja. Tämä oli suurimmalle osalle ensimmäinen kokemus VR-laseista ja se koettiin erittäin jännittäväksi. Joillekin VR-lasit toivat vähän pahoinvointia

.

Viimeisimpänä tehtävänä, ennen lopputöitä, oli tehdä 360 asteen kameralla pieni lyhytelokuva. Näitä lyhytelokuvia katseltiin sen jälkeen VR-laseilla, jossa saadaan nauttia elokuva hienosti 360 asteisena. 

Lopputyönä opiskelijat saivat tehdä joko VR- tai AR-ohjelman. 

Mattus Alsi

Media- ja ICT-opettaja

Kerttulin lukio

Comments are closed.