Vaasassa luotiin opintopolku kauppatieteisiin Vaasan yliopistoon lukion ja yliopiston yhteistyönä

Vaasassa luotiin opintopolku kauppatieteisiin Vaasan yliopistoon lukion ja yliopiston yhteistyönä

Vaasan lyseon lukiossa on kehitetty opintopolkua kauppatieteisiin Vaasan yliopistoon yhteistyössä Vaasan yliopiston kauppatieteiden ja Vaasan Osuuspankin, Octo Solutions Oy:n ja SanomaPro Oy:n kanssa.

Opintopolku kauppatieteisiin Vaasan yliopistoon sisältää Taloustiedon (YH02) ja Talousmatematiikan (MAB06) kurssien yhteyteen suunniteltuja työelämälähtöisä uusia käytäntöjä, mutta myös OmaTalous-seminaarin ja OmaTalous-hachatonin toimintamallit, joilla kurssien ohessa voidaan nostaa tärkeitä oman talouden hallintaan liittyviä teemoja esille. Hankkeen aikana syntyneen verkoston myötä myös vierailut Vaasan ylipistossa, yrityksissä, mutta myös Pörssissä ja Suomen Pankissa syventävät taloustiedon opetusta ja oppimista ja avaavat konkreettisesti opiskelijoille, minkälaisiin paikkoihin nuoret voivat työllistyä opiskeltuaan kauppatieteitä.

Osaksi Opintopolku kauppatieteisiin Vaasan yliopistoon –polkua kuuluvat myös Startup Space –leiri, jossa tutustutaan liiketalouden ja kauppatieteiden sekä tekniikan alan opiskeluun Vaasan korkeakouluissa. Lisäksi osana opintopolun mahdollisuuksia ovat PäiväJohtajanaTET ja YliopistoTET sekä Vaasan yliopiston tutustumiskurssit avaavat opiskelijoita näkemään, mitä kauppatieteiden opiskelu Vaasan yliopistossa on ja minkälaisiin työtehtäviin sieltä valmistuu.

Luodun polun tavoitteena on lisätä kiinnostusta kauppatieteiden opiskeluun, mutta myös tehdä koko taloustiedon opiskelusta henkilökohtaisempaa tuomalla siihen mukaan talousteorian ja talousmatematiikan rinnalle oman talouden hallintaan liittyvää osaamista yhteistyössä työelämän, yritysten ja Vaasan yliopiston kanssa. Opintopolku kauppatieteisiin –polun tavoitteena on tehdä jo lukioaikana näkyväksi kauppatieteiden opiskelumahdollisuudet Vaasan yliopistossa sekä avata alan työllistymisnäkymiä Vaasan alueella ja laajemminkin työelämässä.

 

Lue myös

 

Yhteistyötä SanomaPron ja Vaasan yliopiston kanssa taloustiedon kurssilla Vaasassa

Suomen Pankin johtokunnan varapuheenjohtaja Marja Nykänen etävierailulla Vaasan lyseon lukiossa

Yhteistyötä Vaasan Osuuspankin kanssa taloustiedon kurssilla Vaasan lyseon lukiossa

Omatalous -hachatonissa suunniteltiin työelämäyhteistyötä taloustiedon ja talousmatematiikan kursseille Vaasan lyseon lukiossa

Omatalous-seminaari avasi oman talouden hallintaa Vaasan lyseon lukiossa 

Vaasan lyseon lukiossa tutustuttiin avaruusdataan ja avaruustalouteen Startup Space -leirillä

Vaasan lyseon lukion opiskelijoita taksvärkkipäivänä AmmattikorkeakouluTET:ssä ja YliopistoTET:ssä

 

Comments are closed.