Vaasan lyseon lukion etiikan kurssilla ideoitiin kestävän kehityksen laivaristeilyä

Vaasan lyseon lukion etiikan kurssilla ideoitiin kestävän kehityksen laivaristeilyä

Vaasan lyseon lukion filosofian toisella kurssilla eli etiikan kurssilla tutustuimme Wasalinen toimintaan ja pohdimme ympäristöystävällistä risteilyä. Otimme selvää mm. Itämerestä ja Wasalinen uudesta Aurora Botnia-laivasta.

Kurssin aikana toteutimme pienryhmissä muiden opiskelijoiden kanssa tehtävän, jossa suunnittelimme kestävän kehityksen risteilypäivän ohjelman. Suunnittelun aikana saimme lisää tietoa aiheesta ja oli mielenkiintoista miettiä risteilyohjelmaa, joka olisi viihtyisä sekä ympäristöystävällinen. Saimme ideoitua hyvin sisältöä risteilypäivälle ja mietimme esimerkiksi luentoja liittyen Itämeren hyvinvointiin, ruokailua, joka sisältäisi lähialueen ruokaa sekä runsaasti kasvisvaihtoehtoja sekä ympäristöystävällisiä matkamuistoja, joiden tuotosta pieni osa lahjoitettaisiin Itämeren hyvinvointia edistävälle säätiölle.

Ympäristöystävällistä risteilyä toteuttaessa on paljon erilaisia asioita, joita pitää miettiä, ja saimmekin ajatella risteilyn ohjelmaa ja toteutusta monesta näkökulmasta. Ympäristö onkin tärkeää huomioida työelämässä ja yritysten on kiinnitettävä huomiota moneen asiaan. On hyvä ottaa selvää ekologisista vaihtoehdoista ja ympäristöystävällisyydestä, jotta voimme työelämässäkin edistää ympäristömme hyvinvointia. Tehtävää oli mukava pohtia ja olisikin hauskaa kokea kestävän kehityksen risteily!

Teksti: Fanny Engman

Kuva: Wasaline

Comments are closed.