Vaasan lyseon lukiosta osallistuttiin etänä Talous ja nuoret TAT:n TakeOFF-tapahtumaan

Vaasan lyseon lukiosta osallistuttiin etänä Talous ja nuoret TAT:n TakeOFF-tapahtumaan

Yrittäjyyskasvatuksen ja liiketalouden opintokokonaisuuden Omaa yritystä perustamaan (YH05), Vuosi yrittäjänä (YRK03) ja Myynti, markkinointi ja kaupallistaminen (YRK04) kursseilta osallistuttiin Nuoret ja talous TAT:n yhteistyössä Lidlin, Nordean ja Slushin kanssa järjestämään TakeOFF-livetapahtumaan 20.11.2020.

Päivän aikana nuoret kuulivat inspiroivia yrittäjätarinoita. Takeoffissa puhuivat Slushin entinen toimitusjohtaja, start-up yrittäjä Andreas Saari, hiustenhoitotuotteita myyvän yrityksen, Owow:n, perustaja Georgiana Grudinschi sekä monimuotoisuuskonsulttina toimiva, ATAÁ agencyn toinen perustaja Naomi Holopainen.

Takeoffin yrityskumppaneiden Nordean ja Lidlin työpajat haastoivat nuoria pohtimaan tulevaisuuden työelämää. Nordean työpajassa tarkasteltiin digitalisaation ja tekoälyn mahdollisuuksia tulevaisuuden pankkipalvelujen tarjoamisessa kuluttajille. Nordean työpajassa opiskelijat pääsivät innovoimaan säästämisen tueksi botteja. Lidlin työpajassa taas määriteltiin, minkälaista on kaupan alan myyntityö 2050-luvulla. Tapahtuman kieli oli englanti.

Takeoff pidettiin mielenkiintoisena, koska sen useat vierailijat olivat nuoria yrittäjiä ja puheenvuorossa pyritiin inspiroimaan ja motivoimaan yrittäjyyteen. Tapahtuman puheenvuorot avasivat konkreettisesti mitä yrittäjyys tarkoittaa ja vaatii. Opiskelijat oppivat, että polku menestykseen ei ole helppo ja siihen tarvitsee paljon ponnisteluja, mutta mikään ei ole mahdotonta. Yrittäjyyden avulla pystyy myös toteuttamaan itseään parhaalla mahdollisella tavalla ja toimimaan omien sääntöjen mukaan.

Teksti ja kuvat: Mika Jokiaho

Comments are closed.