Yhteistyötä Vaasan Osuuspankin kanssa taloustiedon kurssilla Vaasan lyseon lukiossa

Yhteistyötä Vaasan Osuuspankin kanssa taloustiedon kurssilla Vaasan lyseon lukiossa

Vaasan lyseon lukiossa toteutettiin yhteistyössä Vaasan Osuuspankin kanssa Taloustiedon kurssilla (YH02) Omantalouden hallinta -projekti, jossa tutustuttiin pankin tarjoamiin palveluihin ja tuotteisiin sekä oman talouden hallinnan keskeisiin teemoihin, kuten maksamiseen, asuntolainan ottamiseen, matkustamiseen liittyviin talousasioihin, vakuutuksiin, säästämiseen ja sijoittamiseen sekä yrityksen perustamiseen ja kevytyrittäjyyteen. Opiskelijat selvittivät aiheen ilmiötä ja siihen liittyviä taloustiedon käsitteitä sekä suhdannetilanteen vaikutusta ilmiöön. Lisäksi ryhmätyössä esiteltiin teemaan liittyvät Osuuspankin tarjoamat palvelut ja laskurit sekä sovellukset sekä neuvoja oman talouden hallintaan.

Vaasan Osuuspankin pankinjohtaja Kaisa Lejon ja asiakkuusasiantuntija Jari Kallio vierailivat 6.11.2020 taloustiedon kurssin oppitunnilla etänä ja esittelivät Osuuspankin yritysmuotoa ja työtehtäviä sekä palveluita opiskelijoille. Lisäksi opiskelijat esittivät omiin projektitöihin liittyen kysymyksiä pankin edustajilta. Työt esitettiin kurssin lopussa 18.11.2020.

Yhteistyö Vaasan Osuuspankin kanssa oli opiskelijoille mieluisa kokemus ja asiantuntijoiden mukana olo motivoi hyviin suorituksiin. Samalla opittiin, minkälaisia työtehtäviä pankissa on ja minkälainen koulutustausta näihin työtehtäviin vaaditaan. Lisäksi saatiin konkreettista tietoa pankkien taloudellisesta toiminnasta ja siitä, minkälaisia palveluita pankilta löytyy.

Projektityön valmisteleminen ja Vaasan Osuuspankin palveluihin perehtyminen auttoi ymmärtämään pankin toimintaa ja palveluita, mutta samalla teki opiskelijoista myös palkin palveluiden asiantuntijoita. Tämä näkyi hyvin, kun opiskelijat esittelivät esityksiä toisilleen kurssin lopussa. Esitykset olivat kuin mitä parhaimpia myyntipuheita pankin palveluista.

Teksti ja kuvat: Mika Jokiaho

Comments are closed.