Vaasan lyseon lukiossa suunniteltiin ja pidetiin kesätyöoppitunti opokurssilla

Vaasan lyseon lukiossa suunniteltiin ja pidetiin kesätyöoppitunti opokurssilla

Vaasan lyseon lukion opinto-ohjauksen Minä opiskelijana -kurssilla vierailivat 22.1.2020 Osuuskauppa KPO:n henkilöstöpäällikkö Leif Lindberg ja Prisma-johtaja Markku Aspfors kertomassa omat uratarinansa ja vinkkejä kesätöiden hakemiseen. Samalla opiskelijat saivat ohjeet S-ryhmälle kesätöihin hakemiseen. S-ryhmä palkkaa tänäkin kesänä noin 14 000 nuorta kesätöihin. KPO on yksi merkittävimmistä lukiolaisten työllistäjistä Vaasan alueella.

Kesätyöoppituntia suunniteltiin 8.1.2020 yhteistyössä Osuuskauppa KPO:n henkilöstöpäällikön Leif Lindbergin ja Prisma-johtaja Markku Aspforsin sekä ensimmäisen vuoden opiskelijoiden kanssa. Suunnittelun pohjana käytettiin aiemmin tehtyä kesätyökyselyä. Opiskelijan näkökulmasta tunnin suunnittelemiseen osallistuminen oli mukava ja erilainen kokemus. Suunnittelukokous oli järjestetty mukavassa ympäristössä ja toimivasti niin, että oppitunnin sisältöön pääsi hyvin vaikuttamaan. Oli mielenkiintoista nähdä prosessi oppitunnin järjestämisen takana. Samalla oppi arvostamaan tunteja varten nähtyä työtä aivan uudella tavalla.

Itse kesätyöoppitunnilla tuotiin mielestäni hyvin esiin asioita, joista suunnittelutuokiossa keskustelimme. Suunnittelimme, että oppilaiden aktivoimisesta ja ottamisesta mukaan keskusteluun, joka toteutui mielestäni tunnilla hyvin.

Teksti: Senna Hiironniemi

Kuva: Taru Leikas

Comments are closed.