Yrittäjyys-oppitunti Vaasan lyseon lukiossa opinto-ohjauksen kurssilla yhteistyössä Vaasa Entrepreunership Societyn kanssa

Yrittäjyys-oppitunti Vaasan lyseon lukiossa opinto-ohjauksen kurssilla yhteistyössä Vaasa Entrepreunership Societyn kanssa

Toisen vuoden opiskelijat saivat OP02-kurssilla maistiaisia yrittäjyydestä VES:n eli Vaasa Entrepreunership Societyn puheenjohtaja Oskari Kaskisen vierraillessa Vaasan lyseon lukiossa 22.1.2019. Oskari kertoi omasta polustaan ja innostumisen syntymisestä yrittäjyyteen. Hän kertoi myös muista opiskelijoille mielenkiintoisista aiheista, kuten opiskelun ja yrittäjyyden yhdistämisestä ja yrityksen perustamisen vaiheista. Yrityksen perustamista tarkasteltiin perinteisen ja start up -yrittäjyyden kautta. Opiskelijat saivat mielenkiintoista tietoa myös Vaasan seudun yrittäjäverkostoista.

Jäätelökioskin liiketoimintasuunnitelman suunnittelu käynnissä.

Luennon toinen osa koostui pienestä projektista, josta monet innostuivat. Ryhmät saivat haasteekseen miettiä jäätelökioskin perustamista käytännössä tarjottavista tuotteista ja palveluista sekä työntekijöiden työvuoroista lähtien. Oskari kiersi auttamassa ja oli mukavaa saada neuvoa ja tukea ihmiseltä, jolla oli kokemusta yrittämisestä. Ryhmien tuli suunnitella jäätelökioskin sijainti, mitä siellä myytäisiin, keitä siellä työskentelisi ja miten sitä markkinoitaisiin. Kolme parhaimman liiketoimintasuunnitelman keksinyttä ryhmää palkittiin.

Jäätelökioskin liiketoimintasuunnitelman vilkas sijainti ja huolellisesti tehty markkinointisuunnitelma johtivat voittoon. Palkintona Vaasan lyseon lukion kangaskassit.

Päivä oli mielestäni mukava lisä OP02-kurssin kokonaisuuteen ja saihan siitä ihan oikeita neuvoja, jos päättää ryhtyä yrittäjäksi. Uskon, että meistä kaikista oli kiva päästä kokeilemaan jotain, mitä ei ihan tavallisella opotunnilla pääse tekemään.

TEKSTI: Sara Korpilahti
KUVAT: Taru Leikas

Comments are closed.