Tekniikan ja liikenteen alan Rekrymessut olivat menestys!

Off

IMG_4186

Turun ammatti-instituutin Peltolan koulutalossa järjestettiin to 9.3. tekniikan ja liikenteen alojen rekrytointimessut yli 40 yrityksen ja tuhannen opiskelijan voimin. Lähtölaukauksena tilaisuuden järjestämiselle oli se, että tekniikan aloilla on Varsinais-Suomessa paljon töitä tarjolla ja ammatillisen koulutuksen reformaation johdosta oppilaitosten ja yritysten yhteistyö tulee olemaan jopa entistäkin tiiviimpää. Tapahtumaa rahoitti Vetovoimaa

teknologia-aloille sekä OPPO ja Saumaton -hankkeet.

IMG_4108

Päivä alkoi yrittäjien ja oppilaitoksen yhteisellä brunssitilaisuudella, jossa käytiin vilkasta keskustelua ammatillisen koulutuksen uudistumisen myötä aukeavista yhteistyömahdollisuuksista ja ammatillisen koulutuksen uusista tuulista. (Brunssia nautiskeltiin Infoteekki-rakennuksessa, joka on viime keväänä käyttöön otettu Peltolan koulutalon opiskelijoiden ja opettajien taidonnäyte. Rakennus on opiskelijavoimin toteutettu urakka, ja täten omiaan tämän kaltaisen tilaisuuden järjestämiseen, kun tarkoitus on markkinoida tekniikan alojen opiskelijoiden ammattitaitoa.)

Palvelualuejohtaja Hannu Immonen korosti avajaispuheenvuorossaan, että ammatillinen koulutus on tuskin koskaan ollut näin suuren muutoksen edessä. Ammatillisen oppilaitoksen tulee olla toimissaan ketterä ja ottaa huomioon opiskelijoiden yksilölliset opintopolut. Työelämän kanssa tullaan tekemään aivan uudenlaista yhteistyötä, kun koulutuksenjärjestäjän läsnäololle työpaikalla haetaan uusia malleja. Opetushenkilöstön toimenkuva muuttuu luonteeltaan entistä ohjaavammaksi ja valmentavaksi. Erityisesti tekniikan aloilla ammatit muuttuvat ja teknologia kehittyy.

Aamun tilaisuuteen osallistui n. 60 henkilöä. Yrittäjillä oli myös mahdollisuus päästä tutustumaan oman alansa oppimisympäristöihin Peltolan koulutalolla.

IMG_4265
Yritykset lähtivät innolla mukaan rekrytoimaan itselleen työntekijöitä kesäksi ja vakinaisempiinkin työsuhteisiin sekä työharjoitteluihin. ”Opiskelijat vaikuttavat kiinnostuneilta ja määrätietoisilta työpaikkojen suhteen. On hyvä, että kaikki messukävijät ovat suoraan kohderyhmää ja tuntevat alan jo valmiiksi.” Oili Jalonen Oy:stä kommentoitiin.

Messuvieraina olivat Juhannuskukkulan, Kuormakadun ja Peltolan koulutalon opiskelijat sekä Turun ammattikorkeakoulun opiskelijoita. Opiskelijatkin kokivat hyötyvänsä tapahtumasta ja työhakemuksia täytettiin messuosastoilla kynät sauhuten. Ne, joilla jo oli töitä tiedossa, kertoivat tulleensa tutustumaan alan muihin yrityksiin. Osa kyseli jo ensi vuoden työssäoppimispaikkojakin. Paras tuuri taisi käydä sille rakennusalan opiskelijalle, joka rekrytoitiin koulun käytävältä jo ennen messujen varsinaista alkamista, kun hän oli niin taidokkaasti osannut esitellä oman alansa opetustiloja. rahoittajat_esrelyvipuvoimaaVetoVoimaa_50mm

OKM_FI_1rivi_logotekstiBtm