Opettajien työelämätietouden lisääminen

Opettajien työelämätietouden lisääminen

Lukuvuoden 2019-2020 käynnistyessä elokuun loppupuolelle sijoittuneisiin opettajakokouksiin järjestettiin opettajille työelämävierailuja. Porin Lyseon lukion opettajien kokouksessa työtään ja organisaationsa toimintaa sekä omaa työnkuvaansa, ja urapolkuaan kävi esittelemässä Pori Offshore Constructionsin toimitusjohtaja Manu Gröndlund, joka on myös aikoinaan kirjoittanut ylioppilaaksi Lyseosta!

Porin suomalaisen yhteislyseon opettajat puolestaan jaettiin kahteen ryhmään, ja opettajat jalkautuivat vierailuille. Toisen ryhmän kohteena oli Porin Lääkäritalo, ja toinen ryhmä meni vierailulle puolestaan Aurubis Finland Oy:lle. Kummassakin paikassa esiteltiin organisaatioiden toimintaa, ja erilaisia työtehtäviä sekä työllisyysmahdollisuuksia toiminta-aloillaan. Vierailut keräsivät opettajilta kiitosta, ja myös suunnitelmia tulevan yhteistyön mahdollisuuksien suhteen!

 

Opettajien ajankohtaisen tietouden lisäämiseksi työelämästä järjestettiin myös 4.12.2019 yhteistyössä Teknologiateollisuuden, Energiateollisuuden ja Kemianteollisuuden työelämäasiantuntijoiden kanssa ”Teollisuus tutuksi” –tapahtuma, mikä oli suunnattu lukion luonnontieteellisten ja matemaattisten aineiden opettajille, sekä opinto-ohjaajille! Päivän aikana kuulimme tulevaisuudennäkymiä työllisyydestä teollisuuden eri aloilla, sekä järjestöjen edustajien näkemyksiä siitä, minkälaisia taitoja ja osaamista työskenteleminen teknologia-alalla tulevaisuudessa vaatii. Tilaisuudessa lukion opettajille oli puhumassa myös Norilsk Nickelin Harjavallan yksikön toimitusjohtaja!

 

Jussi Pöllänen

koordinaattori

Comments are closed.