Saumaton

Opetus- ja ohjaushenkilöstön työelämäyhteistyön kehittäminen

Hankkeen tavoitteena on:

Ammatillisen koulutuksen reformin myötä tavoitteena on, että yhä suurempi osa opinnoista tehdään työpaikoilla. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi hankkeessa kehitetään malleja työelämän edustajien ja opiskelijoiden aktiiviseen kuulemiseen, työpaikkojen osaamistarpeiden kartoittamiseen sekä opetus- ja ohjaushenkilöstön ohjausosaamisen kehittämiseen.

Hankkeen toimenpiteillä edistetään ammatillisen koulutuksen reformin tavoitteita lisätä työpaikalla tapahtuvaa oppimista, nuorten ja aikuisten koulutuksien raja-aitojen poistamista sekä tiivistetään koulutuksen ja työelämän välistä vuorovaikutusta.

Hankkeessa työskentelevä opetus- ja ohjaushenkilöstö jalkautuu työpaikoille ja kartoittaa työelämän tämän hetkiset osaamistarpeet ja miten tutkinnon osat vastaavat niihin sekä mitä työpaikoilla on mahdollisuus oppia ja millä tavoin (esim. työssäoppiminen, oppisopimuskoulutus, projektityöt). Kartoitusten tuloksena pystytään entistä paremmin vastaamaan opiskelijoiden ja työpaikkojen ohjaustarpeeseen.

Hankkeen varsinaiset kohderyhmät ovat:

– toisen asteen ammatillisen koulutuksen opiskelijat

– ammatillisen aikuiskoulutuksen opiskelijat

– oppilaitosten opetus- ja ohjaushenkilöstö mukaan lukien oppisopimustoimistojen henkilöstö

– työelämän edustajat ja työpaikkaohjaajat

Hanke toteutetaan verkostohankkeena, jossa mukana ovat:

– Turun kaupungin sivistystoimiala / ammatillisen koulutuksen ja aikuiskoulutuksen palvelualueet / Turun oppisopimustoimisto (hallinnoiva organisaatio ja toteuttajaorganisaatio)

– S. ja A. Bovalliuksen säätiö sr / Bovallius-ammattiopisto

– Raision seudun koulutuskuntayhtymä RASEKO

– Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä  / Novida – ammattiopisto ja lukio

– Salon seudun koulutuskuntayhtymä (Salon seudun ammattiopisto)

– Turun kristillisen opiston säätiö / Turun kristillinen opisto